Trasee şi informaţii

Clientul se prezinta la punctul de plecare la ora mentionata in rezervare. 15 minute sunt alocate prezentarii echipamentelor, reguli de bune practici, descrierea echipamentului de protectie si importanta folosirii lui, prezentarea detaliata a traseului ce urmeaza a fi descoperit, urmand ca apoi sa porneasca aventura. Pe durata traseului exista posibilitatea de a opri si a imortaliza momente frumoase, de a face poze si scurte filmari.

Traseul cu ghid turistic

Traseul pe care se va desfasura activitatea de agreement cu ATV-uri impreuna cu ghidul nostru este urmatoarea:

Punct de lucru (Ocna Sugatag, str Vulcan, Nr 19A, Jud Maramures) – Strada Unirii – Strada Handal – DJ185 – Hoteni – Drum comunal DC14 – Breb – Drum comunal DC14 – DJ109F – strada Unirii – Punct de lucru 

Lungimea este de aproximativ 4 km si are o durata de aproximativ 2 ore. Precizam ca traseul nu se desfasoara in cadrul niciunei arii naturale protejate. Traseul se desfasoara pe drumuri publice.


La finalul expeditiei, grupul revine la punctul de lucru din localitatea Ocna Sugatag spre a preda ATV-urile/bicicletele, functie de mijlocul de locomotie pentru care s-a optat unde achita contravaloarea activitatii.

Ocna Şugatag

Ocna Şugatag este o statiune balneo-climatica cu renume prin efectele ei specifice si dispune de hoteluri pentru cazare cu dotarile aferente, baze de tratament moderne, cantina proprie, spatii de practicare a unor activitati sportive, cluburi, bazine acoperite, bazine in aer liber, plaje, spatii comerciale, parcuri, alte spatii de agrement, personal calificat pe specialitati la care se adauga alte spatii hoteliere, ale altor institutii, precum si posibilitatile de cazare in casute stil maramuresan, celelalte spatii cu caracter privat servind acelasi scop.

Staţiunea dispune de:

  • ape minerale clorurate, sodice si calcinate;
  • doua bazine mari si unul mic cu apa minerala rece pentru bai si aerohelioterapie;
  • instalatii pentru electroterapie;
  • instalatii cu aerosol;
  • doua bazine si trei vani cu ape minerale incalzite;
  • instalatii pentru fizioterapie;
  • impachetari cu parafina;
  • dus subacval si bai galvanice
Rezervă un ATV Rezervă o bicicletă

Padurea Crăiască

Un codru secular în care, la aproape 500 metri altitudine, încă vietuiesc stejari monumentali din vremea războiului de independentă; 

Pădurea Crăiască – declarată rezervatie de seminte – are si specii endemice, specifice Carpatilor – precum sora-cu-frate, o floare cu petale galbene si violet, dar si pusca dracului, plantă ocrotită cu flori albastre.

În Pădurea Crăiască se pot efectua drumetii – există două trasee ce accesează pădurea, din care unul este marcat pentru ciclisti; aviafauna; sau pur si simplu ne putem odihni la adăpostul copacilor bătrâni de-un veac.

Aria naturală reprezintă o zonă împădurită, cu rol de protecție pentru arboret de gorun (Qercus petrea) și larice (Larix decidua), care vegetează în asociere cu specii de stejar pendunculat (Quercus robur cu vârste de cca. 140 de ani), tei (Tilia) și carpen (Carpinus betulus).

Rezervă o bicicletă Rezervă un ATV